onsdag den 8. oktober 2008

Grib i egen barm og støt brysterne - online

Oktober måned kan være grå. Men den er også lyserød. Det er den for at markere den internationale brystkræftmåned. Kræftens Bekæmpelses kampagne ”Støt Brysterne” har i den forbindelse stablet en online indsamling på benene.


Slut med våde strømper?

Da jeg mange gange i årenes løb har trasket rundt med en indsamlingsbøsse i hånden og mærket optimismen dale i takt med at våde sko blev til våde strømper og ”jeg har desværre ingen kontanter” blev til ”skrid ad h til din grimme indsamler”, var jeg meget interesseret i at se, hvordan Kræftens Bekæmpelses online indsamling fungerede. Så jeg startede lørdag aften min egen indsamling-i-indsamlingen (min online indsamlingsbøsse), som jeg kaldte ”grib i egen barm”, for at få "the inside scoop".


Det var ganske nemt at oprette en indsamling ved at indtaste nogle personlige oplysninger, uploade et profilbillede og give et obligatorisk startbidrag. Derefter har man sin egen indsamlingsside og kan sende mails til omgangskredsen for at få dem til at spytte i kassen.

4 dage senere og 100 kroner på indsamlingskontoen rigere er her mine foreløbige konklusioner:Smart ved online indsamling
  • Ingen våde strømper – du kan lige som mig sidde trygt begravet under dynen i sofaen, mens du samler ind
  • Du spiller ikke tid på at belemre folk, der alligevel ikke vil have pungen op ad lommen – du kontakter folk, som du kender og du har en forventning om vil give
  • Der kan gå hen og gå sport i det (!)
  • Der er længere tid at løbe på (indsamlingen kører fra 15. september - 4. november) - givere skal ikke tage stilling nu og her, mens indsamleren står og venter
  • Det er ingen undskyldning, at man ikke har kontanter


Ulemper

  • Det er nemmere at ”overse” en mail end at overse en indsamler ved din hoveddør
  • Man taber måske de ældre generationer, der er nervøse ved internet og betaling over internettet
  • Man voldbruger sin omgangskreds igen-igen (her taler jeg udelukkende for mig selv!)

Om jeg når mit eget optimistiske mål på 1000 kroner er et åbent spørgsmål (og lidt af en cliffhanger…?) Bare rolig, fortsættelse følger!


Læs mere om kampagnen her – start din egen indsamling her – eller grib i egen barm og smid nogle håndører i min indsamlingsbøsse her. Og ha’ en dejlig lyserød oktober!Læs mere:

1 kommentar:

Anonym sagde ...

hvad jeg ledte efter, tak