torsdag den 17. april 2008

Dyrker du klimavenlig sex?

Dyrker du klimavenlig sex? Eller mener du, ligesom jeg, at det er den del af privatlivet, hvor vi har lov til at være befriende politisk ukorrekte?

Nyhedsavisens co2-ugle berettede denne uge om klimavenlig sex. Her er et par tips fra uglen, som heldigvis er ment mere som et humoristisk indspark end en egentlig opfordring: "Man skal bruge sexlegetøj uden pvc, og så skal man huske at aflevere batterier og elektronik som farligt affald. Desuden kan det være en god idé at bruge sengetøj af økologisk bomuld," siger miljøingeniør Jacob Sørensen fra Informationscenter for Miljø & Sundhed til uglen.

Desuden giver han det klassiske tip: sluk lyset! Her oplyses det, at en gennemsnitlig gang lagengymnastik på 7 minutter (!) sparer 2,5 gram co2, hvis man har en 40W-pære slukket under akten. Heldigvis siger Sørensen også til uglen, at ”sex er et væsentligt emne, men når det gælder klimaet, har det nok ikke den store betydning.” Det ser altså heldigvis ikke ud til, at det er uøkologiske sengevaner, der laver de største huller i ozonlaget.

Bambus-lagener og vegetarjuice
Øko-bloggen Treehugger har også behandlet emnet grøn sex i posten How to green your sex life. Trehugger tilbyder 10 saftige tips om alt fra bambus-sengetøj og øko-underrøjser til naturlige elskovsmidler og vegetarjuice. Og så opfrodres der til, at du finder en, der er lige så vild med øko-sex som dig. Men hvor finder man sådan én? ”Farmers markets, Critical Mass, your local Green Drinks, Whole Foods checkout isle can be great places to meet people. A host of match-making sites (...) can also be great venues for finding that special tree hugger to hug.”

Med disse råd ønsker jeg jer alle en god forlænget weekend - måske med en gang politisk ukorrekt sex på tapetet?

Læs co2-uglens andre forslag til, hvad du kan gøre for et bedre miljø her.

Ingen kommentarer: