lørdag den 14. juni 2008

10 bud på en god(gørende) sommer

Sommerferie. Findes der et ord, der gør mere godt? Den fuldendte forening af to af mine absolut yndlingsord - "sommer" og "ferie"... Ah...!

Sommerferie gør godt, og du kan også gøre godt i din sommerferie. Her er 10 bud på, hvordan det kan gøres, samtidig med, at du har det sjovt.

1. Sommer og open air koncerter er også to ord, der virkelig gør det godt sammen. Bliv frivillig pantsamler for Folkekirkens Nødhjælp ved Roskildefestivalen og få billetten gratis, eller bliv en del af Grøn Koncerts Grønne Crew i uge 29 og 30 og støt muskelsvindfonden. Og glem ikke at tage til Mellemfolkeligt Samvirkes Fair Fælled festival 16. og 17. august i København, eller til Trade and Aid koncert på Bornholm 18. juli, hvor fed musik og fair trade går op i en højere enhed.

2. Sommer er lig med lang ferie for folkeskolebørn. Bliv frivillig for Mellemfolkeligt Samvirkes sommerskole i Gellerup 21. - 25. juli, der i år har temaet "Latinamerika i børnehøjde" (læs om sidste års sommerskole i Gellerup her). Bliv frivillig på en af CISV's internationale lejre. Eller hjælp til på Ungdommens Røde Kors' ferielejre. (Eller find et andet friviiligjob her).

3. Rejs ud og nedbryd kulturelle barrierer med Next Stop Mellemøsten og USA. Der er endnu få ledige pladser til Jordan/ Egypten og USA.Billede fra www.nextstop.dk

4. Bliv guide på Global City's Urban Safaries i Århus i forbindelse med foreningens første festival 19. - 23. august. Der planlægges to slags ture - en historisk og én med fokus på i dag og fremtiden. (Læs tidligere indlæg om Global City her).

5. Bliv koordinator på Red Barnets landsindsamling 7. september.

6. Brug lidt ekstra tid på online velgørenhed - det er nu, du kan fordybe dig på betterplace og kiva! Tip: Kan også gøres under charterrejsen, hvis de røde skuldre skal have en pause og der er internetadgang på dit hotel.

7. Sommer = Rejser = Øget co2-udslip. Vær obs på dit co2 og læs Treehugger's eco-friendly travel-artikler og How to green your summer. Og læs mere om, hvordan du kan beregne dit eget co2-forbrug her.
Billede fra Europaparlamentet


8. Deltag i et banebrydende eksperiment: 29 day giving challenge. Når du deltager i eksperimentet, der stammer fra USA, forligter du dig til at give noget (et smil, en gave, et kompliment, et godt råd, -hvad som helst) hver dag i 29 dage. Udover, at du i løbet af de 29 dage spreder en masse glæde omkring dig, flytter det også din fokus fra dig selv mod omverdenen og giver dig overskud. (Læs mere her). Synes du det lyder flippet? Gu' gør det så, men jeg hopper på vognen inden så længe, og melder tilbage om, hvordan det var...

9. Gå for regnskoven - deltag i årets Ecco Walkathon i København 31. august. Årets indtægter går til regnskoven i Congo og Ecco giver 7,50 kr til projektet for hver kilometer, der tilbagelægges.

10. Fortsæt min liste ved at skrive en kommentar.


- Og ha' en rigtig god(gørende) sommer!


Relateret: 10 måder du kan gøre en LILLE forskel på her og nu.

2 kommentarer:

Rikke sagde ...

Endnu en super god(gørende) feriemulighed: WWOOF, Willing Workers on Organic Farms.

Se mere på deres hjemmeside http://www.wwoof.dk/

Rikke sagde ...

Stadig rejsefeber? Kig forbi http://www.responsibletravel.com/

"The first place to look for environmentally friendly holidays"
The Guardian