mandag den 23. juni 2008

Ændr verden ved at spille computer

Jeff Cobb, der blogger om læring på Mission to Learn, har skrevet et rigtig godt indlæg om 26 learning games to change the world, -en liste over forskellige computerspil, som både skulle være sjove og gøre en LILLE forskel.

Et hurtig kik ned af Cobb's liste viser, at nogle spil har til formål at "undervise" (skabe "awareness") om et bestemt emne, som f.eks. klima, mens andre er mere direkte godgørende. For eksempel donerer FN et myggenet hver gang du har spillet Deliver the Net, og i Free Rice-spillet (som jeg tidligere har nævnt her) tjener du 20 riskorn til sultne maver, for hvert spørgsmål til dit (engelske) ordforråd, du svarer rigtigt.

Er det her for plat? Er det et udtryk for den såkaldte "slaptivisme" nærmere end aktivisme? (Læs "Slaptivismens farlige spiral" af Esben Norrbom her). Det kommer selvfølgelig an på! Det komme an på, om du udskifter dit sponsorbarn og dit månedlige bidrag til Amnesty med et spil free rice. ELLER om du udskifter 1 times månedlig sofa-prutteri med de gode spil.

Jer der har fulgt med på bloggen ved, at jeg er klart FOR mange af de nye, computerbaserede, godgørende initiativer. Jeg ser ikke tendensen som et tegn på, at vi ønsker at slippe nemmere om ved velgørenhed eller ønsker at distancere os fra de mennesker, det handler om. Tvært imod ser jeg mange nye muligheder for faktisk at komme tættere på de folk, vi vil hjælpe, hvilket jeg blandt andet har blogget om her. Ok, det er måske ikke lige en gang ordbogsspil med free rice, der gør afstanden mellem donor og modtager mindre, men til gengæld tror jeg, at spil, facebook causes og andet i den ende af skalaen kan inddrage folk, der ellers ikke ville give til velgørenhed.

ANYWAY...

Jeg har længe ville dele tippet om de 26 spil med jer, men planen var, at jeg først ville prøve alle spillene igennem. Det har jeg endnu ikke nået - men hvorfor egentlig også, når I kan hjælpe mig?

Så næste gang du keder dig på kontoret eller med specialet, eller næste gang den indre spilledjævel dukker frem, så gå i krig, og glem ikke at smid en kommentar her om de spil, du prøver. Mine følger også.


Læs også

2 kommentarer:

Rikke sagde ...

Prøv at læse denne artikel om Free Rice's betydning. Den er overraskende stor (3,7 millioner måltider til Myanmar)!

http://us.oneworld.net/article/view/160917/1/7263

Anonym sagde ...

behovet for at se:)