lørdag den 19. juli 2008

Ny bog: 1001 måder at redde jorden på

Det er ikke sikkert, at vi i det daglige gør os klart, hvor mange af vores vaner, der er med til at nedbryde og svække Jorden. Små ting bliver til store ting - det er sådan, vi har ødelagt meget af Jordens miljø, og det er sådan, vi kan være med til at rette op på det igen.
Sådan skriver Joanna Yarrow, der har forfattet den lille lækkerbisken "1001 måder at redde jorden på", der er oversat og tilpasset dansk af Elsebeth Gynther og udgivet på Borgen i 2008. Citatet ovenfor passer så godt med tanken bag den LILLE forskel, at der ikke var andet for, end at jeg måtte købe bogen (150 kr) og give den et par ord med på vejen.

Bogen indeholder 1001 tips om madlavning, tøj, ferier, genbrug og meget mere, der gør verden til et lidt grønnere og bedre sted. Joanna Yarrow's håb er ikke, at alle læsere går i krig med de 1001 forslag. Idéen er nærmere, at læseren vælger nogle ting ud, som vedkommende har lyst til at gå i gang med, og når det er blevet en del af hverdagen kan man gå i gang med endnu et tip.

Jeg har selv skrevet nogen-og-30 forslag ned, som jeg syntes lød spændende og vil kigge nærmere på. I får lige et par kvit og frit her:
78: Mi casa, tu casa Hvad enten du kan lide at opleve andre kulturer fra landevejen eller hjemme fra dagligstuens bekvemmelighed, skulle du overveje at tilslutte dig SERVAS (http://www.servas.org/), en international fredsorganisation, som opbygger netværker af værter og rejsende ved at tilskynde til personlig kontakt mellem mennesker fra forskellige dele af verden.

325: Naturlig fitness
Motion på energislugende maskiner i en luftkølet boks uden vinduer, mens man ser sæbeoperaer eller rockvideor, er et mærkeligt og ofte ubehageligt træk ved det moderne liv. For at komme i god form på mere naturlig vis kan du vælge en af de mange motions- eller træningsformer, som ikke sluger andet end din egen energi. Løb, cykling, Pilates er bare nogle af de mange muligheder.

816: Udvid dit fairtrade-repertoire
Omfanget af fairtrade-varer vokser støt. Denne positive handelsmetode giver mulighed for at tilfredsstille behov vedrørende basisfødevarer, sundhed, boliger, social sikring og uddannelse. For at blive ved med at vokse kræver markedet aktivt engagement fra forbrugerside. Så prøv på at lægge mindst én ny fairtrade-ting i din indkøbskurv hver måned. F.eks. omfatter Max Havelaar-produkter en række kolonialvarer som f.eks. kaffe, rørsukker, ris og vin, ligesom der i en række byer findes fairtrade-butikker med bl.a. brugskunst.
De 998 andre måder at redde jorden på, er bestemt også værd at læse, så jeg anbefaler helt klart, at du køber bogen (til dig selv eller en anden), som også designmæssigt er flot. Inspiration til mere bæredygtig livsstil er garanteret!

Læs mere:

1 kommentar:

Brigitte sagde ...

Rikke - jeg er så imponeret af din ihærdighed og har derfor tildelt dig en award, se her: http://howaboutnooo.blogspot.com/2008/07/s-gr-jeg-med-p-legen-brilliante-weblog.html